tirsdag den 7. oktober 2014

Syltede grønne tomater opskrift


1 kg grønne tomater, gerne cherry tomater eller lignende
1 kg sukker
2½ dl æblecider eddike
1½ dl vand
2 kanelstænger
2 tsk vanilje
Skal af en citron, fintrevet


Kog en lage af sukker, eddike, vand, kanel, vanilje og citronskal
Prik små huller i tomaterne med en pålægsgaffel eller lignende. Der skal være 8-10 huller i hver tomat.
Kog tomaterne i lagen ved svag varme i 5 min.
Lad tomaterne stå i lagen til dagen efter et køligt ted.

Kog lagen et par minutter, Rengjor glassene, skold dem og skyl glasset med Atamon. Tag tomaterne op af lagen med en hulske og læg dem i glassene. Kog lagen ind uden låg i 15 min. Hæld lagen over tomaterne til de er helt dækkede. Sæt låg på og stil glassene mørkt og køligt. 
Opskrift af Anne Hjernøe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar