mandag den 2. juni 2014

Opskrift på hyldeblomstsaft

50 stk. skærme fra hyldeblomst
3 økologisk citroner i tynde skiver
2 kg. sukker
3 spsk. citronsyre
2 liter kogende vand


Læg hyldeblomst skærmene på at stykke avis, så insekterne kan kravle bort. Klip det kraftigste stykke af stilkene på skærmene af.
Skær citronerne i tynde skiver

Skyl skærmene i koldt vand. Hæld sukker og citronsyre i en stor gryde, hæld den kogende vand over og rørt rundt indtil sukkeret er opløst. 
Tilsæt skærmene og rør rundt. Placer citronskiverne øverst. Stil gryden med låg på et køligt sted, rør i gryden hver dag, så sukkeret ikke bundfælder. Efter tre dage skal saften hældes på flasker. Skold flaskerne og skyld dem med Atamon, hvis du har lavet mere end du kan drikke på et par uger. 
Pres den sidste saft ud af citronerne ved at klemme dem i hånden og si det hele gennem et klæde placeret i et dørslag. Hæld på flasker, stil flaskerne køligt og mørkt. Ved brug fortyndes saften 1:4.
Du kan f.eks. lave Hyldeblomstgele af noget af saften, hvis du har lavet en stor potion.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar