2 æbler
1½ liter let sammenpressede rosenblade
6 skærme med hyldeblomster
1 liter koldt vand
800 gram sukker
2 tsk. citronsyre
1 brev geleringspulver, Gul Melamin
Pluk rosenblade i haven, alle farver kan bruges. Lad bladene fra roserne ligge på et stykke avis i en times tid, så alle insekter kan flygte, skyld derefter bladene i koldt vand.

Skær æbler i tern. Put rosenblade, æbler, vand, hyldeblomster i en gryde og kog det ved svag varme i 10 minutter.
Put ingredienserne i et dørslag og lad saften dryppe igennem klædet.
Pluk rosenblade i haven, alle farver kan bruges. Lad bladene fra roserne ligge på et stykke avis i en times tid, så alle insekter kan flygte, skyld derefter bladene i koldt vand.

Skær æbler i tern. Put rosenblade, æbler, vand, hyldeblomster i en gryde og kog det ved svag varme i 10 minutter.
Put ingredienserne i et dørslag og lad saften dryppe igennem klædet.
Pres ikke saften ud, da geleen så bliver uklar. Hæld saften tilbage i gryden og kog den op.
Bland citronsyre, geleringspulver med et par spsk. sukker. Tilsæt dette, når saften koger.

Tilsæt sukker. Kog i 10 minutter ved svag varme.
Afskum geleen, hvis det er nødvendigt. Hæld på skoldede glas. Husk at skylle glasene og lågene med Atamon, hvis det skal holde længe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar